2 Nisan 2012 Pazartesi

Nazlı Börek

Bu böreğin adı neden böyle diye sorarsanız, ben koymadım vallahi Twitter'da isim önerisi istedim, sevgili http://www.mutfaksepeti.com/ koydu:)



Anlayacağınız üzere yine uydurmasyon bir tarif yine sizlerle:)) Çok kolay, çok lezzetli.
İşte tarif:

-1 paket milföy hamuru
-10 adet küçük sosis
-1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
-1 tutam taze kekik
-1 dolu yemek kaşığı acuka veya Sera kahvaltılık acı sos, veya Tukaş paprika sos
-1 yumurta sarısı
-Çörek otu


Milföyü çözülmesi için buzluktan çıkarıp, geniş bir tepsinin üzerine tek tek yayıyoruz.Bu arada içi hazırlayalım.Sosisleri boydan 4'e bölüp küçük küçük dilimliyoruz.Üzerine kaşarı da rendeleyip acı sosla bir güzel karıştırıyoruz.En son taze kekiği de ekleyip, şekil alabilecek kadar yumuşayan milföylerimizin içine koyup, istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Taze kekik ayrı bir ferahlık katıyor mutlaka tavsiye ederim, ama yerine taze biberiye veya  fesleğen de kullanabilirsiniz; bahar geldi yeter ki taze olsun:)
Milföylerin üzerine çırpılmış 1 adet yumurta sarısını varsa fırçayla, yoksa küçük bir parça pamukla sürüp, üzerine de çörek otunu serpip fırına veriyoruz.Önceden ısıtılmış 200 C fırında güzelce kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.



Afiyet olsun:)

4 yorum:

  1. Dünden beri bizi mahvettin Naz'cım :) Senin misafirin olmak istedim valla ...
    Sevgiler arkadasım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, ah keşke gelsen İzmir'e de bütün gün daha fazla ne olabilir dediğimiz ortak yönlerimizi keşfetsek:)

      Sil
  2. Çok lezziz gözüküyor
    ye beni diyor
    ellerine saĝlık
    :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emel, senin fotoğraflrın da çok iştah açıcı:))

      Sil