Başka yerde yok! İddaa ediyorum böyle tavuk yememişsinizdir.Tadına baktığımda gerçekten ne kadar beğendiğimi anlatamam.Bu kadar reklam yeter diyenler için gelelim tarifee:))
1 paket piliç tabak ızgara
10-15 adet adet kurutulmuş domates
Sarmısak
Taze biberiye
Taze kekik
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su (tavuk suyunu bırakıyor ama bu sosun incelmesi için)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tane kimyon (yoksa toz kimyon)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
Tavukları iyice yıkayıp, tencerenin dibine tek sıra olacak şekilde dizelim.Üzerine sarmısakları, kurutulmuş domatesleri, biberiye ve kekikleri serpelim.
Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp iyice çırpalım, tavukların üzerinde gezdirelim.
Küçük ocağın altını pişirme işleminin başından sonuna kadar kısık tutup, kapağını pek açmamaya dikkat ederek tavuğumuzu güzelce pişirelim.Ben 1 saat kadar tutmuşumdur sanırım, lezzetler iyice birbirine giriyor, tavuk kendi suyuyla ve zeytinyağıyla yumuşacık oluyor.
ismide görüntüsüde çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇook tesekkur ederim , tadı da öyle:)
Silbu kadar reklam yetmezzz diyorum ben :)
YanıtlaSilmis miss :)
sevgiler
Sağol asçim yengeç'im:)
Silo zaman yaydıkça yayalım bu tarifi:)
şu anda dün akşamdan kalan 2 parçayı yiyorummmmmhhhh:))
Elinize sağlık güzel bir blog başarılar :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, memenun oldum.Takipteyim;)
Sil