İzmir'e bahar gelir de enginar pişirilmez mi? Bu ilk değil elbette, iç baklalısını yaptım, bezelyelisini de.Ama bu şanslı arkadaşa kısmet oldu paylaşılmak:)
Malzemeler:
3 adet enginar
3 adet taze soğan (yoksa 1 adet kuru soğan)
1 limon
2 kaşık un
Tuz
Zeytinyağı
Üzeri için dereotu
Enginarları ayıklamak için:
Öncelikle derin bir kasede yaklaşık 2 lt suyun içine 1 limonu sıkıp, 2 kaşık un ile karıştıralım.Dıştaki sert yaprakları, körpe ve yumuşak yaprakları bulana kadar koparalım.Kalan kısmın tepesini bıçak ile keselim.Önce boydan 2'ye, sonra 4'e bölelim.Orta çanak kısmındaki tüylü kısmı bir bıçak yardımıyla tamamen çıkaralım.Hiç vakit kaybetmeden limonlu, unlu suyumuzun içine atalım.Enginar o kadar çabuk kararır ki, acele etmemizde fayda var.Sap kısımlarında, enginara yakın olan yaklaşık 10 cm'lik bölgeyi soyarak beyaz kısma ulaşabilirsiniz.Bunu da suya atalım.
Ayıklayıp sirkeli suda beklettiğimiz yeşil soğanları ince ince doğrayıp, tencerede az miktarda ısıttığımız zeytinyağının içine atıp kavuralım.Enginarları da tencereye atıp, ardından hemen 1 su bardağı içinde beklettiğimiz limonlu-unlu sudan tencereye ekleyelim.Tencerenin kapağı kapalı olarak suyu çekene kadar kısık ateşte pişriyoruz.Suyu çekerse 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.Pişme işlemi esnasında tencerenin kapağını açmamaya özen gösterelim, sap kısmına çatal batırarak pişip pişmediğini de anlayabiliriz.
Ocağın altını kapattıktan sonra ılımasını bekleyerek, üzerine dereotu serpip servis edebiliriz.
Bizde çok severiz Enginarı ellerine sağlık
YanıtlaSilİzmir den sevgiler
Ben enginarla geç tanışanlardanım İzmir'e çocukken geldiğim için, ama her türlüsüne bayılıyorum:)Teşekkürler, bu arada Cafe Portakal en çok beğendiğim bloglardan biri.
SilEnginara bayılırım ben ,hep normal zeytinyağlı şekli ile yapardım bu tarifi mutlaka denemeliyim.Naz yaptıysa mutlaka çok güzeldir eminim.
YanıtlaSilNazcım buzluktaki enginarımla yapabilirmiyim olur mu sence ?
Sevgiler
www.endininmutfagi.com
Sagol becerikli arkadaşımm çoktan süt oldu minğiime yaradı bile:)
SilTabi yapabilirsin ooo arada da buzluktaki enginarlardan bahsettik yani hamarat hanımmm:))
Ellerine sağlık.Bol bol yemeli bu güzel sebzeden.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, evet o kadar lezzetli ve faydalı ki gerçekten:)
SilBu haliyle nefis görünüyor, ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Çok teşekkürler, gerçekten nefis bir sebze.Geç yaşta tanıştım ama bayıldım.
Silellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nesli, bahar bitmeden bol bol yapıyorum:)
SilEnginar askina...! Enginari cok sevdigim kadar cok az bulabiliyorum maalesef :( bulduklarim da o Izmir'in enginarlari gibi olmuyor. Goruntusu bile muhtesem...!
YanıtlaSilEllerine saglik Nazli'cigim..
afyon
YanıtlaSildenizli
kars
kilis
kırşehir
1G3U8