18 Nisan 2012 Çarşamba

Vişneli Bisküvili Parfe

Bugün İzmir'de hava çok soğuktu, lodos deseniz fenaydı.Bu havada belki sıcak tatlılar giderdi ama emin olun bu da kalpleri yumuşattı, hem midelere hem de gözlere ziyafet çektirdi;)



Malezemeler, de yapılışı da çok kolay:

Muhallebi için:

2,5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
2 kaşık un (ben tam buğday unu kullanıyorum)
1 paket vanilin (yada birkaç damla Dr Oetker vanilya aroması)

Krem şanti:

1 paket krem şanti
1 su bardağı buz gibi soğuk süt

Çikolata sosu:

1 paket bitter çikolata
1 paket krema

Diğer çeşniler:

Bir avuç dondurulmuş yada çekirdekleri çıkarılmış taze vişne.(taze kullanacaksanız bir kasenin içinde 1 kaşık toz şekerle biraz beklemenizi tavsiye ederim)
Yarım paket Eti kakaolu bisküvi


Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencere içinde karıştırarak, kıvamını alana kadar pişirelim.Piştikten sonra içine vanilini ekleyelim, soğumaya bırakalım.( İçinde buzlu su olan bir kabın içine tencerenizi oturtabilirsiniz)

Diğer yandan bir kasede krem şantiyi sütle iyice çırpalım.Soğuyan muhallebiyle krem şantiyi karıştırıp, vişneyi ve bisküvi kırıntılarını ekleyelim.Bisküvileri çok ufalamasanız daha hoş olur bence.Karışımı streç filmle kaplanmış bir kaseye yada silikon kalıba döküp, 1 gece buzlukta bekletelim.Servis yapmadan önce üzerine çikolata sosu dökerek daha da dayanlmaz hale getirebilirsiniz, yapacağınız  tek şey kremayı küçük bir tencerede kaynamadan ısıtmadak, içine çikolata parçalarını ekleyip karıştırmak.

İnanın bana kutulardaki hazır dondurmaları almaya hiç gerek yok, deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder