11 Nisan 2012 Çarşamba

Tavuk Dolgulu Renkli Biberler

Eveet, Dila Hanım uyuduğuna göre, blog mesaimiz başlamış bulunmaktadır.
Bakın, lütfen bu yemeğin adına gülmeyin, yine bi isim bulamadım, açıklayıcı olsun diye böyle dedim.
En sevdiğim pazar  Bospa'dan aldığım renkli biberleri alırken aklımda ne yapacağımla ilgili tek bir fikir yoktu.Hatta biberleri çıkarıp ayıklayana kadar bile:) Bir yandan da tavuk göğüs etleri erimekteydi.Aklıma en güzel bu kombinasyon geldi...


İşte malzemeler:


İç harcı:

2 adet tavuk göğsü
1 adet büyük soğan
3 dş sarmısak
2 kaşık Pınar Beyaz Krem Peynir
Zeytinyağı
Tuz- karabiber
Taze fesleğen

Dışı:

İstediğiniz miktarda ve renkte dolmalık biberler

İç harcımızı hazırlayalım;

Tavuk etlerini olabildiğince küçük doğrayıp, ısıttığımız tavadaki sıcak zeytinyağına atıp birkaç dakika, tavukların heryeri beyazlaşana kadar kavuruyoruz.Ardından piyazlık doğradığımız soğanları ve rendelediğimiz sarmısakları ekleyip, soğanlar biraz ölene kadar soteliyoruz.Tavuk etinin piştiğinden emin olunca tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.Daha önce tuz eklersek, zaten kuru olan göğüs etini iyice sertleştiririz. Peyniri de harcımıza ekleyip iyice ezerek eritiyoruz, ocağı kapattıktan sonra elimizle (veya seramik bıçakla) doğradığımız fesleğeni de serpip, karıştırıyoruz.



Harcımızın hazırlığı bittikten sonra fırını açıp ısıtabiliriz.

Biberlerin baş kısımlarını üzerinde kapak olacak şekilde kesip, harcımızı içlerine bölüştürüyoruz.


Varsa kapaklı bir fırın kabında, yoksa da yine derin bir fırın kabının içine biberleri dizip, az su ve zeytinyağı karışımı ile ( mesela 2 parmak kadar) kapağını kapatıp fırında 15 dk pişiriyoruz.Biberlerin yumuşaklığını çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.İstediğimiz kıvama gelince kapağı açıp, biberlerimizin biraz da kızarmasına izin veriyoruz;) İşte bu kadar hafif, kolay ve sağlıklı bir yemek.
Bakmayın uzun yazdığıma, herşeyi açıklamak istiyorum kafalarda soru işareti kalmasın diye;))
Afiyet olsun...


























7 yorum:

  1. renk renk harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cook tesekkurler, tatları da öyle:)

      Sil
  2. Nazlicigim, sofrana geldim ve agzimi sapirtatarak geri donuyorum:(
    ah cok hosuma gidiyor boylesine renkli, zevkli, becerikli bloglari kesfetmek! Paylasimlarin icin cok sagol! bende seni takibe aldim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevgili Nalan,

      nasıl bir keyif getirdin şu anıma anlatamam:)
      dediğin gibi birçok blog var ama ben de biraz seçici davranıyorum sanırım, aynı seninki gibi:)
      Sevgiler;)

      Sil
  3. Blogunuzda dolaştım biraz da ne kadar farklı ve güzel tarifleriniz var. Hele bu tarife bayıldım nefis görünüyor :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aslı, çok memnun oldum.Farklı şeyler yapmaya çalışıyorum kendimce.Beğeni aldıysam ne mutlu bana:)
      Hoşçaka:)

      Sil
  4. Bloğunuzda ki yazıları sürekli takip etmekteyiz, iyi yorumlar diliyoruz. Firmamız dell şarj cihazı sizlere başarılar diler.

    YanıtlaSil