Bu böreğin adı neden böyle diye sorarsanız, ben koymadım vallahi Twitter'da isim önerisi istedim, sevgili http://www.mutfaksepeti.com/ koydu:)
Anlayacağınız üzere yine uydurmasyon bir tarif yine sizlerle:)) Çok kolay, çok lezzetli.
İşte tarif:
-1 paket milföy hamuru
-10 adet küçük sosis
-1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
-1 tutam taze kekik
-1 dolu yemek kaşığı acuka veya Sera kahvaltılık acı sos, veya Tukaş paprika sos
-1 yumurta sarısı
-Çörek otu
Milföyü çözülmesi için buzluktan çıkarıp, geniş bir tepsinin üzerine tek tek yayıyoruz.Bu arada içi hazırlayalım.Sosisleri boydan 4'e bölüp küçük küçük dilimliyoruz.Üzerine kaşarı da rendeleyip acı sosla bir güzel karıştırıyoruz.En son taze kekiği de ekleyip, şekil alabilecek kadar yumuşayan milföylerimizin içine koyup, istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Taze kekik ayrı bir ferahlık katıyor mutlaka tavsiye ederim, ama yerine taze biberiye veya fesleğen de kullanabilirsiniz; bahar geldi yeter ki taze olsun:)
Milföylerin üzerine çırpılmış 1 adet yumurta sarısını varsa fırçayla, yoksa küçük bir parça pamukla sürüp, üzerine de çörek otunu serpip fırına veriyoruz.Önceden ısıtılmış 200 C fırında güzelce kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Dünden beri bizi mahvettin Naz'cım :) Senin misafirin olmak istedim valla ...
YanıtlaSilSevgiler arkadasım
Canım, ah keşke gelsen İzmir'e de bütün gün daha fazla ne olabilir dediğimiz ortak yönlerimizi keşfetsek:)
SilÇok lezziz gözüküyor
YanıtlaSilye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
Çok teşekkür ederim Emel, senin fotoğraflrın da çok iştah açıcı:))
Sil