25 Ocak 2013 Cuma

Kahveli Muffin

Misafire hemencecik çırpılan süslü püslü muffinler burada!
Kahve makinemde fazladan yarım fincan kadar kalıp soğuyan kahvemi böyle değerlendirdim.Esmer rengini buna ve tam buğday ununa borçlu.Böyle sade, beyaz kek sevmediğim için içine çiko-damla da ekledim, kakao kalmamıştı çünkü.Siz kakao da ekleyip, ununu yarım bardak daha az koyabilirsiniz.
Tarif klasik kek tarifim, sadece yarım bardak kahvenin üstünü sütle tamamladım;)



-3 yumurta
-1su bar şeker
-1 su bar kahveli süt (filtre kahve yerine granül kahve de kullanabilirsiniz)
-1 su bardağı sıvı yağ
-3 bardak un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-Damla çikolata

Şeker ve yumurtaları mikserle kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.Üzerine sıvıyağ ve sütü de ekleyip biraz daha bu şekilde çırpalım.Kuru malzemelerizi ayrı bir kapta karıştırıp sıvıların içine eleyelim ve iyice çırpalım ki kekimiz güzel kabarsın.Daha önce bir kekin nasıl güzel kabaracağıyla ilgili püf noktalarımı 'Çiğ Ymurtasız Islak Kek' tarifimde paylaşmıştım, dilerseniz göz atabilirsiniz.
Benimkiler gibi cici ve pratik silikon kalıplara pay edebilir veya yağlayıp un serdiğiniz normal kek kalıbında 180C'ye ayarladığınız fırında 20 dk kadar pişirebilirsiniz.Kalıp büyükse pişmesi daha uzun zaman alabilir ancak tek tek küçük kalıplar kullanırsanız çok daha çabuk pişiyor, kontrol etmeyi unutmayın;)

3 yorum: