Güney- Güneydoğu illerimiz bilir, aslında 'Balcan Kebabı'dır kendisi:)
Kolay mı kolay, bir o kadar da havalı nefis bir yemektir bu!
Az ve öz malzeme ile tarifimiz şöyle:
1 kg kemer patlıcan
1/2 kg kuzu-dana karışık kıyma (Sadece dana yapayım derseniz köfteniz kupkuru ve sert olur, kuzunun yağına ve lezzetine ihtiyacımız var;))
Tuz
Karabiber
Servis ederken kimyon
Patlıcanları ayıklayıp fotoğraftaki gibi hiç soymadan doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
Kıymamıza istediğimiz miktarda tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğuruyoruz.Normal köftelerden daha fazla yoğurmanız gerekebilir çünkü kıvam yapacak birşey yok içinde.
Tuzlu sudan çıkarıp tekrar yıkadığımız patlıcanlarla yuvarlak yassı şekil verdiğimiz köfteleri tepsiye diziyoruz, birkaç dilim domates ve biber de ekleyip fırına atıyoruz.İmkanınız varsa evdeki fırın yerine mahalledeki odun fırınına gönderin derim, o zaman bambaşka oluyor!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder