Aslında yaza ait bir tarif, ama zamanında verememiştim, arşivden çıkınca dayanamadım şu görüntüye, lütfen bakar mısnız nasıl da güzel, iştah açıçı, aynı zamanda tok tutucu;)Tek başına bir öğün de olur, akşam yemeğinde meze de.
Herzaman olduğu gibi çok basit:
-1/2 kg Girit kabağı (parmak kadar oluyor koyu yeşil, körpecik)Bulamayan olursa haber versin göndereyim İzmir'den:)
-1 demet pirpirim veya semizotu (pirpirim semizotunun yabani hali ki ben hep onu tercih ederim)
-İsteğinize bağlı sarmısak
-Ceviz
-Sızma Zeytinyağı
-Limon
Kabakları ayıklayıp (kabuklarını kesinlikle soymayın, kazımayın hiç gerek yok)üzerini kaplayacak kadar suda az süre haşlayıp buzlu suya atalım ki hem sağlıklı ve diri kalsın hem de yeşil rengini korusun.Semizotunu yıkayıp ayıklayıp süzdüğümüz kabaklarla aynı kaba atalım.Sarmısağı dövüp limon suyu ve zeytinyağıyla karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.Malzemelerimizi sosla harmanlayıp servis tabağına alalım.Üzerine ceviz ve tulum peyniri, parmesan peyniri serperek servis yapabilirsiniz;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder