29 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilekli Muffin

Kendileri soğumadan tarifi blogda!
Evet bugün Dila'nin öğlen uykusunu blog yazmaya verdim, tabi bunları da araya sıkıştırdım:) Ses yapmamak icin elde cirptim, ama dışarıdaki fırtına mikserin sesiyle yarışır derecede fena!



Hava böyle kötü ama çilekler nefis! Bayılıyor küçük hanım cilek yemeye, bide böyle yesin bakalım dedim.Bir önceki yazımda anlattığım köylü yaşlı teyzeden aldım çilekleri, mis gibi kokuyor, minik minik ve çok tatlı. Tam recellik ama biz evce reçel yemiyoruz:/ yoksa en sevdiğim reçel cilek recelidir:)

Malzemeler de basit, yapması da.Kendi klasik kek tarifimi biraz azaltmak istedim çünkü benimki muffin kaplarıma fazla geliyor, ama bu da fazla geldi ya neyse:))


2 yumurta 
1 su bar seker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 su bardağı siviyag
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
250 gr kadar cilek ( yine de siz ayarlayabilirsjniz miktarı)

Seker ve yumurtayı kopurup beyazlasincaya kadar çırpın. Sut ve yağı ekleyip cirpmaya devam edin.
Başka bir kâseye çileklerin saplarını koparıp, yikayip zar büyüklüğünde dograyin.Uzerine un,vanilya ve kabartma tozunu bir arada eleyin.Boylece hem muffinler guzel kabaracak hem de çilekleriniz eşit dağılacak.

Cilekli un karışımını da sıvı karışıma ekleyip birkaç dk daha çırpın ve muffin kaliplariniza üstlerinde biraz boşluk kalacak sekilde paylastirin.
Basta yazdığım gibi kaliplarima fazla geldi, bir de en küçük yuvarlak Borcam'a döktüm kalanını.

Onceden 180 c isitilmis fırında üzeri pembelesinceye kadar pişiriyoruz. Bu zamana kadar fırının kapağını hiç acmayın, yoksa kek soner, bu aşamada bir bıçak yardımıyla anlayabilrsiniz pisip pismedigini, bıçak üzerinde karışımdan kalıntı yoksa pişmiş demektir.soguyunca üzerine pudra şekeri serpip cilek ve nane yapraklarıyla susleyebilirsiniz.

Mutlaka deneyin!



1 yorum: