29 Mayıs 2013 Çarşamba

Mercimekli Borek


En sevdiğim böreklerden biri, bana çocukluğumu da hatırlatır, o yüzden olmalı.Bir de o kadar ekonomik ve bereketli ki; tadı da kıymalı böreği aratmıyor.

Yeter bu kadar övgü bi borek icin diyeceksiniz ama şimdiye kadar hiç yemediyseniz ve denerseniz, bana hak vereceksiniz:)

5 adet yufka ( ince ve taze olması önemli çünkü saracağız)
2 su bardağı yogurt
1 cay bardağı zeytinyagi
2 su bardağı yeşil mercimek
2 bas soğan
Tuz, karabiber
Üzeri icin susam, keten tohumu, çörek otu vb hangisini isterseniz:)




Mercimeği yikayip, haslayin.Cok yumuşak olmamasına dikkat edin, böreğin icinde de pişeceği icin lapa olmasın.Cikan kara suyunu süzün.
Soğanı küp küp dograyip zeytinyağında kavurun, pembelesince üzerine mercimekleri ekleyin, tuz ve karabiberi serpip altını kapatın, ılımaya bırakın.

Yufkaları üst üste dizip 8 eşit parçaya bolun.Her bir parçaya yogurtlu yağ karışımından fırça ile surup, iç harcından koyun ve sarin.

Üzerine isterseniz yogurtlu harçtan( yumurta kokusunu sevmiyorsanız kesinlikle) isterseniz de yumurta sarısı surup onceden 180 c isitilmis fırında üzeri kizarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder