16 Mayıs 2012 Çarşamba

Mini Rulo Pizzalar

Eveet, ve blogumda yazmayalı en uzun zamanı geçirmiş bulunmaktayım: 1 ay! Bu arada neler mi oldu? Modem sorunları, taşınmalar, minişimin diş belirtisi huysuzlukları, gezmeler-tozmalar, vs:)
Yeni eve taşınınca Dila'nın biraz uyum sorunu oldu tabi, ama neyse ki geçti ve neredeyse eski uyku düzenine döndü.
Bana da sizlerle bu çok pratik ama çok lezzetli tarifi paylaşmak düştü:) Bu pizzacıklara çocuğunuz bayılacak, davet günlerinde havanız olacak, bir de kocişiniz maç falan izlerken size sevgisi artacak;))



Malzemeler (6 adet için):

2 adet ince yufka
2 domates
3 yeşil biber
1/4 sucuk
5 sosis
5-6 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kekik
Taze fesleğen
Zeytinyağı

Önce iç harcı hazırlayalım.
Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Biberleri, sosisleri ve sucuğu da küçük küçük doğrayıp domatese ekleyelim.Kaşar peynirini rendeleyip onu da karışıma ekleyelim.Taze fesleğeni elimizde kopararıp, baharatları da karışıma ekleyip iyice karıştıralım.

Yufkalardan ilkini tezgaha serip üzerine fırça ile zeytinyağı sürelim.Harcın yarısını yufkanın heryerine serpelim.Üzerine diğer yufkayı serip yine yağlayalım ve kalan harcı da yayalım.İkisin birlikte sıkı bir rulo haline getirip, eşit parçalara bölelim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde, önceden 200 C de ısıttığımız  fırında güzelde kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun:) Ece ile biz de bayıldık, kendimize balkonda böyle keyifli bir sofra kurup, tadını çıkardık:)

2 yorum:

  1. harika gorunuyor en kisa zamanda deneyecem. benim de yeme icme blogum var, beklerim :) birbirimizi takip edelim mi?
    www.tuzvekarabiber.com

    YanıtlaSil
  2. Çok tesekkürler:) mutlaka denemenizi tavsiye ederim, hemen takipteyim:)

    YanıtlaSil