24 Mart 2012 Cumartesi

Zeytinli Rulolar

Günün ikinci tarifi de lezzeti garantili tuzlu bir ikramlık.Yıllardır yaparım bunu, yiyen herkes de çok beğenir, özellikle 5 çayında yanında peynir-domates-çay üçlüsü ile;)Yapması da çok zevkli, yemesi de.Sözü fazla uzatmadan işte tarif:



Malzemeler:

Hamuru için:

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi:

Siyah zeytin ezmesi
Ufalanmış ceviz

Üst kaplama:

1 ymurta akı
Kekik

Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz.2 beze haline getirip, herbir bezeyi dikdörtgen şeklinde merdaneyle ince açıyoruz. Üzerine zeytin ezmesini heryerde eşit olacak şekilde yayıp, cevizleri serpiyoruz.



Hamuru uzun kenarından sıkı sıkı rulo yapıp diğer hamuru açana kadar buzdolabında bekletiyoruz ki daha kolay kesebilelim;) Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra 5-10 dk buzdolabında bekletiyoruz.Bu esnada yumurtanın beyazını hazırlayabilir, yada benim gibi sizden ilgi bekleyen sevdiklerinizi kucaklayabilirsiniz:))
Her iki rulomuzu da dolaptan çıkarıp güzelce yumurta akını dışlarına sürelim, üzerine de kekik serpelim.



Sonra bu rulolardan yaklaşık 2 parmak kalınlığında bıçakla dilimler kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize biraz aralıklı olarak dizelim.Bu ölçüden tam 1 tepsi çıkıyor, kesmeye göre değişebilir ama sizde de yaklaşık aynısı olacaktır.


Fırını 175-200 C'ye ayarlayıp, rulolar kabarıp hafif kızarana kadar bekliyoruz.Çok kızarmasını beklemeyin derim, o zaman hamur sertleşir ve puf puf olmaz.Şimdiden kolaygelsin, afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Tarifi görünce kendimi oyun hamurlarının ortasında gibi hissettim :) Ne kadar muhteşem bir görüntü ,lezzetine ise diyecek şey yoktur eminim ...

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, tadı da öyle.Bir de bahsetmeyi atlamışım ama bu tarifte zeytin ezmesi yerine kahvaltılık acı sos vb. bir harç da kullanılabilir.Olmazsa ileriki günlerde bu versiyonunu da deneyeyim.Tekrar teşekkürler desteğin için:)

      Sil