24 Mart 2012 Cumartesi

Elmalı Bisküvili Kek

İşte karşınızda son zamanların popüler tarifi!
Hem çok kolay, hem de leziz mi leziz.Birçok farklı uyarlaması yapılabilir.Mesela kek kakaolu yapılır, üzerine çikolata sosu dökülebilir, elma yerine başka bir meyveyle yapılır, yazın dondurmayla, kışın sıcacık bir sütten kahveyle servis edilir, ve bu liste sizin de yaratıcılığınızla bööyle uzayıp gider:)



Gelelim bu güzel tarife:

Malzemeler:

- 3-4 adet kırmızı elma
-1 Paket Eti Petit Beurre bisküvi (Eti'yi tavsiye ediyorum çünkü daha kıtır kıtır.Ayrıca kakaolu da kullanabilirsiniz.Ben ikisini karışık dama gibi dizdim.)
-Elde ufaltılmış ceviz
-2 yumurta
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-1 tatlı kaşığı tarçın, yada zevkinize göre siz ayarlayın;)

Hazırlanışı:

Bisküvilerimizi fırın tepsimize yağlı kağıt üzerine diziyoruz.Benim tepsime 20 adet sığıyor, siz de kendiniz ayarlayabilirsiniz.Elmaları soyup keki çırpana kadar kararmasın diye limonlu suyun içine yaklaşık 3 mm genişliğinde dilimliyoruz.Keki yukarıdaki malzemelerin sırasıyla karıştırıyoruz.Bisküvilerin üzerine önce elmaları, sonra cevizi, en son da keki döküyoruz.



Önceden ısıttığımız 175-200 C arası fırında kek kabarıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ilıyınca üzerine pudra şekeri serpip geniş ağızlı bir bardakla yuvarlak dilimler kesiyoruz.Etrafında kalanlar ne mi oluyor? Tabi ki siz yiyorsunuz:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder