19 Mart 2012 Pazartesi

Fırında Biberiyeli Kremalı Patates

İlk tarifim en sevdiğim sebzelerden biriyle geliyor; patates.Kim sevmez ki? Soframda yiyen arkadaşlarım ve eşim bunu çok sever, hele ki ana yemek et yada tavuksa.Umarım siz de en kısa sürede denersiniz.


Malzemeler:

-6 adet orta boy patates
-1 paket krema
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-Yarım çay bardağı galeta unu veya robotta çekilmiş bayat ekmek
-Tuz, karabiber
-Kuru veya taze biberiye

Patatesleri soyup, cips kadar ince, yuvarlak dilimler şeklinde dilimliyoruz.Soğuk suda nişastasını iyice akıtıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp yuvarlak, yaklaşık 30 cm çapında tepsimize yayıyoruz ( bu şart değil ama tarifin aslına sadık kalmak isterseniz daha iyi olur).Üzerine 1 paket kremayı, ardından hiç boşluk kalmayacak şekilde galeta ununu döküyoruz (Galeta ununa parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz).En üste de biberiyeyi  serpip fırına veriyoruz, alt üst güzelce piştiğinden emin olduktan sonra bu nar gibi kızarmış patatesimizi afiyetle yiyoruz!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder