28 Mart 2012 Çarşamba

Tavuktan Lazanya- Başka Yerde Yok!

Tavuktan lazanya olur mu hiç demeyin, yaptım, bişeler oldu işte yine uydurmasyon ama bence güzel oldu.Olmasa paylaşır mıyım hiç sizinle?


Dila'm mışıl mışıl uyurken yazayım size tarifini hemen.Fotoğraflar bu sefer biraz aceleye geldi, kusura bakmayın.Siz de yaparsanız daha güzellerini çekin, atın bana yayınlayalım:)

Malzeme listesini aşağıda veriyorum ama bu tür yemekler listeye tamı tamına, ölçüsü ölçüsüne bağlı kalmanızı gerektirecek yemeklerden değiller.

Malzemeler:

Katlar için:

2 adet kalçalı tavuk but
2 adet göğüs (buzlukta bunlar olduğu için karıştırdım, kullandım; tesadüfi yani)

Ara harç:

500 gr beyaz kültür mantarı (yıkamadan, soymadan, üzerindeki toprakları havlu peçeteyle alabilirsiniz)
1 adet kırmızı paprika biber
2 adet kırmızı/beyaz soğan
3 iri diş sarmısak
Yarım çay bardağı soya sosu
Az tuz (soya sosu tuzlu olduğu için kontrollü atın)
Karabiber, toz kişniş, köri, 2 defne yaprağı

Beşamel Sos:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Muskat rendesi (varsa aroması süper olur, yoksa da napalım artık:)

Üzeri için de rendelenmiş kaşar peyniri

Tavukları iyice haşlayalım.Onlar haşlanırken büyük bir tavada harcımızı hazırlayalım.Soğan, sarmısak ve kırmızı biberi aynı anda, tava içinde az kızdırdığımız zeytinyağın içine atalım.Baştan söyleyeyim, sebzeleri çok fazla öldürmemize gerek yok.Hem sağlık için, hem de canlılıklarını korumaları için.Bir de fırına girecek bu yemek zaten...

Kavrulan karışıma mantarları da ekleyelim.Ocağınız şimdiye kadar orta ateşte ise mantarı atarken lütfen yükseltin, yoksa mantar suyunu bırakır, lezzeti kaçar.Birkaç dk mantarları da soteledikten sonra soya sosunu ve diğer baharatları ekleyip kapatabilirsiniz.Harcın bir miktar kuru kaldığını düşünürseniz, haşlanan tavukların suyundan azıcık ekleyebilirsiniz, keyfinize kalmış.



Beşamel sosu hazırlamak için, küçük bir tencerede tereyağını eritip, unu ekleyip kavuralım.Üzerine sütü yavaş yavaş yedirerek döküp çırpalım.Varsa muskatı ekleyip, bir taşım kaynatıp kapatalım.

Haşlanmış tavuklarımızı didikleyip yarısını bir borcamın tabanına dizip elimizde iyice bastıralım.Üzerine beşamel sostan üzerini kapatacak kadar döküp yayalım.



Üzerine de harcın tamamını yayıp, üstüne kalan tavukları serpelim.En üste beşamel sosu ve peynir rendesini ekleyip fırında üzeri kızarana kadar bekleyelim.




Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Ara sos sadece baslı basına bir lezzet bence :) tek basına bile yenilebilir .
    Hayagucune saglık yengec'im :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzel arkadaşım ister tek başına ye, ister makarna sosu yap, ister gerçek lazanyada kullan vb., vb:)

      Sil