-1 adet kuzu kol (yaklaşık 1.600 gr geliyor)
-Bol soğuk sıkım sızma zeytinyağı
-Sarmisak (bu mevsimde tazesi nefis, nolur almayın şu marketlerde satılan file içindeki Çin sarımsağından!)
-Taze biberiye
-tuz, karabiber
Sabah kasaptan bütün kuzu kolu aldım, hiç parçalanmadım, sadece ince ayak kısmını kirdirdim, ama onu da kullandım:) Yağlarını ayiklatmanizi tavsiye etmem, onlar etinizin yumuşak ve sulu olmasını saglar.
Derin ve geniş bir kaba kolu yatırıp üzerine bol zeytinyağı döktüm, tuz ve karabiber ekledim, sarımsakları geniş bir bıçakla hafifçe ezdim ve eti tüm bunlarla güzelce ovdum, masaj yaptım. Üzerine taze biberiye yapraklarını da siyirip kapagini kapattim ve marine olması icin buzdolabına attım.Saat 11'den 16'ya kadar marine oldu, çıkarıp dokum ızgarada üzerindeki marinatla birlikte mühürleme işlemini yaptım.İzgara en yuksek derecede iyice isindiginda etin her tarafinı 5'er dk kizarttim ki suyunu dışarı salip lezzetini yitirmesin.
Sonra etimi önce yağlı kağıda, sonra aliminyum folyoyla kaplayıp 150-175 derece arasında fırında 3 saat pişirdim.Unutmadan, marine ettigim kaptaki kalan sosu da muhurlenen ete ekledim.
Son yarım saat üzerinin de kizarmasi icin acık bıraktım.İci yumusacik, dışı kıtir kıtir cok lezzetli bir davet yemeği oldu;)
3 saat pişirdiniz mi ?
YanıtlaSilniye cevaplamıyorsun 1,5 seneden beri bekliyorum bu son soruşum 3 saat pişiriyormusun
YanıtlaSil150 derecede anca pişer 3saat te
Sil150 derecede anca pişer 3saat te
SilAy cok güldüm 15 yildir bekliyormus
SilBlog pek aktif olmadığı için görmedim kusura bakmayin:) Evet derece düşük olduğu için hava almadan 3 saat pismesi gerekiyor ki tandır tadını versin, et kemikten güzelce dökülsün:)
Silburda 1,5 sene bekleyeceğine git başka sitelere bak yahu bu nasıl iş?
YanıtlaSilDemek ki bu tarife guvenmis:)
Silvalla ya adam veya kadın 1.5 sene mi beklediniz heheh yuhh yahuuu . Yılmaz.
YanıtlaSilBu yemek için beklemeye deger:)
Sil3 Saat !!!!!
YanıtlaSilİstediğimiz kıvama gelmez yoksa:)
SilŞimdi ben de yapıcam :)
YanıtlaSilBak bak kimler varmış burda:)
SilNazlı hanım cevap yazmışsınız ama soruyu soran arkadaş 2015'te öldü.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilFatiha okuyup uzerinede fistıklı irmik helvası paylaşırsan makbule gecer cANIM (:
YanıtlaSil