18 Mayıs 2012 Cuma

Çilek Sürprizli Toplar

Yaz gelir de, çilekli tarif vermez miyim? Aslında eskisi kadar çok yemiyorum çilek, hem hormonlu hem de tatsız.Emzirme döneminde de en az gebelikteki kadar dikkat etmek gerekiyor yeme-içmelere tabi...Senenin en güzel çileğini cuma günleri BOSPA yerinde kurulan Ekolojik Pazar'dan almıştık.Baksanıza nasıl güzeller:


Neyse efendim, tarifimize dönelim.
Yine oldukça basit mi basit!Benim kısa kısa vaktim olduğu için hep böyle şeyler yapıyorum şimdilik.Miniğim beni fazla özlemeden bitiriverip vaktimi ona ayırıyorum yine. E malum büyüdükçe gündüz uyku süreleri de kısalıyor.Kolay mı, 5 ay bitiyor 3 gün sonra!:)

Bak şimdi konu nerelere dağıldı yine:)) Evet bu sefer gerçekten tarife dönüyoruz:



Malzemeler:

1.5 paket petit beurre bisküvi
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
2 paket Nestle sıcak çikolata
1/2 kg çilek
Hindistan cevizi
Süslemek için nane yaprakları


Bisküvileri çukur bir kapta çok fazla  olmamak kaydıyla ufalıyoruz.Üzerine oda sıcaklığında bekletip yumuşattığımız tereyağını, sonra sıcak çikolata tozlarını ve sütü ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Şekillendirirken elimize yapışmasın diye küçük bir kasede suyumuzu hazırlıyoruz.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde poğaça açar gibi açıp, içine bir adet küçük çileği koyup, yine poğaça gibi kapatıp yuvarlıyoruz.Geniş bir tabağa döktüğümüz hindistan cevizi içinde yuvarlayıp servis tabağına alıyoruz, yada fotoğrafta gördüğünüz gibi kağıt kek kalıplarında şık bir sunum da yapabilirsiniz.Üzerini de çilek dilimleri ve naneyle süslersek, ııımmhhh!:)

Ben bu minnoşları çok beğendim, ne şeker ekledim, ne de diğer tariflerdeki kadar fazla yağ.Bunlar olmadan çok daha hafif ve lezzetli. Meyve girince de daha bir başka oldu.Malum taşındım, kakao ya bitti yada ben bulamadım, kıştan kalan sicak çikolata  tozlarını ekleyiverdim öylece:)
İşte birkaç fotoğraf daha:





8 yorum:

  1. cok iyi fikri hep muzlu yapariz, cilek neden olmasin degil mi! afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. evet neden olmasın? tatsız çilekler sadece çikolatayla tatlandırılmamalı!:)

    YanıtlaSil
  3. enfes gözüküyor, ellerine sağlık, blogger anneyim canım, takipteyim, beklerim bloguma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim İlknurcum:)takipteyim:))

      Sil
  4. Nazcim Merhaba ;
    Nerede harika görünüşlü tarifler var diye sorsalar Nazlının Sofrası derim vallahi :)Harika gözüküyor eğer düzgün çilek bulursam hemen yapacağım ah ahh izmirde olmasan hergün sendeydim valla :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tatlışım, peki senin bu şirinliğin ne olacak? Ah keşke olsaydın artık yer yer dobiş olurduk senle:)))öpüyoruuz Dila'mla kocaman.

      Sil