22 Mart 2012 Perşembe

Pazılı Börek

Birkaç yoğun günden sonra yapabildiğim tarif: Pazılı Börek.Daha doğrusu paylaşabildiğim demem gerek çünkü hergün birşeyler yeniyor aslında Nazlı'nın Sofrası'nda:)

Malzemeler:
(aşağıdaki malzemelerden 2 tepsi börek çıkıyor)

1 paket baklava yufkası
1 demet pazı
1 paket lor peyniri
İstediğiniz her türlü yeşillik
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Susam+ çörek otu ve/veya mavi haşhaş



Baklava yufkaları bildiğiniz gibi dikdörtgen şeklinde ve fırın tepsisine eni boyu cuk oturuyor.Üst  üste 3 adet yufkayı alıyoruz, en üst katına yoğurt ve zeytinyağı karışımını iyice yediriyoruz.Yufkanın uzun kenarına iç malzemeyi koyup sıkı sıkı sarıyoruz.Yufkanın tamamını aynı şekilde sarıp tepsiye aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde bitişik bitişik yerleştiriyoruz.Üzerine ise süt ve yumurtayı iyice çırpıp güzelce sürüyoruz.Önce tepsinin ortasından 2'ye kesiyoruz böreklerimizi, sonra onları da 2'şer parçaya bölüyoruz.Üzerine de istediğiniz gibi susam çörekotu karışımını yada mavi haşhaşı serpebilirsiniz.Sardığımız börekleri 10 dk kadar bekletip, soğuk fırına atıyoruz.Böreği attığımız anda fırını açarsak börek yavaş yavaş daha güzel pişer.175 -200 C' de üzeri böyle fotoğraftaki gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Sonunda dışı çıtır içi yumuşacık, sağlıklı bir böreğimiz oluyor!


1 yorum:

  1. Bir insan yengec olur da hergün yeni birseyler yapmaz mı :) ellerine saglık gercekten harika gözüküyor en kısa zamanda denemeliyim ayrıca hashas ile süslemek fikri süpermiş.
    www.endininmutfagi.com

    YanıtlaSil