5 Mart 2013 Salı

Etli Bulgur Pilavı

Merhaba!

Taze taze tarif yayında, daha dün aksam denedim, bugün de sizinle paylaşacağım ki geç kalmadan bu lezzetin tadına varın:)

Bulguru her zaman pirince tercih edenlerdenim.Bu yüzden Karatay diyeti bana cok uygundu zaten. Haftada en az 1 kere bulgur yemezsem rahat edemem, her seferinde de farklı sekilde uydurup yaparım birseyler.Dun misafirim gelecegini öğrendiğimde tam da duduklude et haslaniyor, tezgahın üzerindeki yeni haslanmis 1 kg nohutun bir kısmı etle buluşmayı, bir kısmı da posetlenip buzluga atılmayı bekliyordu. Kalabalık icin bu yemeğin iyi bir fikir olmadıgını düşünüp elimdeki malzemeleri karıştırdım ve ortaya bu pilav çıktı.

Hep ozenmisimdir böyle tv programlarında maklube olsun, Özbek pilavı olsun, hani tencereyi ters cevirir tecrübeli hanımlar da pasta gibi çıkar:)) Bir de ben deneyeyim dedim, misafir gecesinde risk aldim, ama sandığımdan daha kolay oldu.
Cok mu yazdım? Hadi tarif;)

-750 gr civarı tam taneli bulgur( daha önce paketin 1/3'unu kullanmıştım, fotoğrafta gördüğünüz tam da o kadar)
- 250 gr kusbasi kuzu eti
-8-10 adet mantar
-1 su bardağı nohut
-1 soğan
-150 gr tereyagi
-2 kasık zeytinyağı
-Tuz
-karabiber
-Sıcak et suyu

Kusbasi eti zeytinyağını isittigimiz tavaya atıp sonradan suyunu salmamasi icin muhurluyoruz.Bir süre kavurduktan sonra kapağını kapatıp kendi suyunu salip tekrar çekene kadar yalnız basına pişiriyoruz.Soganlari dograyip icine atıyoruz, pembelesinceye kadar kavurup mantarları ekliyoruz, ama karistirmiyoruz hiç:) Üzerinde nohutları da atıp en üste bulguru döküyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip, bulgurun üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su/ et suyu ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.Bulgur göz göz olana kadar ( yani üzerinde minik minik delikleri görene kadar) pişiriyoruz.15-20 dk demlendikten sonra tencerenin üzerine servis tabağımızı kapatıp ikisini birlikte ters çeviriyoruz, hani fal kapatır gibi:)) Nefis pilavımız servise hazır.Benim cok acelem vardı sofraya yetiştirmek icin, siz etrafını yesilliklerle, turplarla susleyebilirsiniz.Afiyet bal seker olsun:)



1 yorum:

  1. mayaladığım süt yoğurt olmayınca ne yapmalıyım araştırması yaparken sitenize gelmiş oldum bilgimi aldım teşekkürederim
    bulgur pilavınıda çok severim bide etli çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil