24 Mart 2013 Pazar

Kahvaltılık Söğüs

Kahvaltıma renk geldi!

Artık hormonsuz salkım domates ve badem salatalık alıyorum, e yeşillik de arttı tabi baharla, üstüne bi limon, biraz da mis gibi sızma zeytinyağı, yanında sadece peynir ve cay;)

16 Mart 2013 Cumartesi

Beybi Patatesler

Evet herkesin oldugu gibi benim icin de dunyanın en guzel yemegi patates:) Evet ben de çocukluk ve gençlik yıllarımda evde ne zaman tek kalsam koca bir tabak patates kizartirdim:)

Ama nasıl 40'li rakamlara üniversite yıllarında veda ettiysem, Karatay beslenme düzeninden sonra kızartma patatese de veda ettim.Hatta birkaç ay patatese tamamen veda ettim ama artık sıkı diyeti bırakıp yine Karatay düzeninde beslenmeye geçtiğim icin arada simdi vereceğim tarif gibi birkaç tane yiyorum;)


Malzemeler:

1/2 kg minnacik patates
Zeytinyağı
Pulbiber
Kekik
Taze biberiye
1 tatlı kasığı tereyag

Bu beybi patatesleri semt pazarinda sadece 1 tezgahta bulabiliyorum, her hafta azar azar alıyorum.

Önce yikayip, sonra sirkeli suda bekletiyor, sonra da kendileri icin mutfakta tahsis edilmiş özel fircayla güzelce temizliyorum.

Üzerini geçecek kadar su dolu tencerede orta ateşte az yumuşayana kadar hasliyorum.Suyunu suzup tüm sos malzemeleriyle karıştırıp fırına atıyorum.Onceden haslandigi icin pişmedi da çabuk olacak, zaten minicikler.İstediginiz kıvama gelip kabukları biraz buzusunce fırından çıkarabilirsiniz.Sona sakladığımız tereyağını da ekleyip söyle bir sallayın bu yavruları, sonra da misss:) İster et ister balık yanında sunabilirsiniz.

5 Mart 2013 Salı

Etli Bulgur Pilavı

Merhaba!

Taze taze tarif yayında, daha dün aksam denedim, bugün de sizinle paylaşacağım ki geç kalmadan bu lezzetin tadına varın:)

Bulguru her zaman pirince tercih edenlerdenim.Bu yüzden Karatay diyeti bana cok uygundu zaten. Haftada en az 1 kere bulgur yemezsem rahat edemem, her seferinde de farklı sekilde uydurup yaparım birseyler.Dun misafirim gelecegini öğrendiğimde tam da duduklude et haslaniyor, tezgahın üzerindeki yeni haslanmis 1 kg nohutun bir kısmı etle buluşmayı, bir kısmı da posetlenip buzluga atılmayı bekliyordu. Kalabalık icin bu yemeğin iyi bir fikir olmadıgını düşünüp elimdeki malzemeleri karıştırdım ve ortaya bu pilav çıktı.

Hep ozenmisimdir böyle tv programlarında maklube olsun, Özbek pilavı olsun, hani tencereyi ters cevirir tecrübeli hanımlar da pasta gibi çıkar:)) Bir de ben deneyeyim dedim, misafir gecesinde risk aldim, ama sandığımdan daha kolay oldu.
Cok mu yazdım? Hadi tarif;)

-750 gr civarı tam taneli bulgur( daha önce paketin 1/3'unu kullanmıştım, fotoğrafta gördüğünüz tam da o kadar)
- 250 gr kusbasi kuzu eti
-8-10 adet mantar
-1 su bardağı nohut
-1 soğan
-150 gr tereyagi
-2 kasık zeytinyağı
-Tuz
-karabiber
-Sıcak et suyu

Kusbasi eti zeytinyağını isittigimiz tavaya atıp sonradan suyunu salmamasi icin muhurluyoruz.Bir süre kavurduktan sonra kapağını kapatıp kendi suyunu salip tekrar çekene kadar yalnız basına pişiriyoruz.Soganlari dograyip icine atıyoruz, pembelesinceye kadar kavurup mantarları ekliyoruz, ama karistirmiyoruz hiç:) Üzerinde nohutları da atıp en üste bulguru döküyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip, bulgurun üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su/ et suyu ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz.Bulgur göz göz olana kadar ( yani üzerinde minik minik delikleri görene kadar) pişiriyoruz.15-20 dk demlendikten sonra tencerenin üzerine servis tabağımızı kapatıp ikisini birlikte ters çeviriyoruz, hani fal kapatır gibi:)) Nefis pilavımız servise hazır.Benim cok acelem vardı sofraya yetiştirmek icin, siz etrafını yesilliklerle, turplarla susleyebilirsiniz.Afiyet bal seker olsun:)