24 Eylül 2013 Salı

Domates Sosu

Sadece domates sosu demek haksızlık olabilir.Ama tum icerik de belirtilmez ki başlıkta:) 
Bu sene ilk defa bu sos icin gaza geldim, denedim.Birkac farklı tarife baktım, sonunda hem oran hem de malzemeler olarak kendi iç sesimi dinleyip damak tadımı takip ettim, sonuc mükemmel!
Jamie'ylen yarışırım o kadar. Bi Akdeniz oldu ki sormayın, bi İtalyan oldu ki parmaklarınızı yersiniz ama siz siz olun cok ehmek yemeyin:)

Bugün pazardan aldığım 40 kusur kilo domatesten soyle büyük bir mutfak kabı dolacak kadarını bu sosa ayırdım. Anladınız degil mı hersey giz kararı:) Ama tahminen vermeye çalışacağım oranlarını, siz istediğiniz gibi oynayın. Tatlı degil ki bu gramla olsun, neden ne kadar isterseniz o kadar olsun, bosver gitsiinnn!

3,5 kg domates
2 kg patlıcan
2 kg kapya biber
1 avuç yesil acı kıl biber
1 büyük bas sarmisak
Tuz
1 cay bardağı zeytinyagi
Isterseniz kuru feslegen (cok düşündüm karar veremedim cunku cok yakıştı ama sonradan da hemen ekleme şansı var istersem diye eklemedim ama... Tamam sustum:)))

Domates hariç tum malzemeleri kozmatikte ocağın üstünde kozledim.Ne guzel 1 cümlede anlattım dimi, halbuki en zor is bu! 

Domateslerin kabuklarını aynen su sekilde soyun:

Once hepsinin poposuna bıçakla + işareti çizin, sonra kaynar suya atın, 2 dk çevirip buzlu suya daldirin, kabukları işaretli yerden elinizle sıyırın, bu kadar.

Büyük celik bi tencereye domatesleri atıp blenderla parçalayın,fokur fokur 10-15 dk kaynatin.Uzerine kozlediginiz tum malzemeleri küçük küçük dograyin, sarımsakları rendeleyin veya dövün ve ekleyin.Kisik ocakta 1 saat kaynatin, en son damak tadınıza göre tuzunu ekleyin, zeytinyağını dokun ve hemen cam kavanozlara boşaltıp kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.Sabaha kadar boyle kalacak benimkiler, sonra yemek icin hazır.

Sizce de herseye yakışmaz mı? 

16 yorum:

  1. merhaba, pastalarıma göz atmak istermisin .) benim yeni bir blogum var, göz atmak istersen http://ilknurolmez.blogspot.com/ harika pastalarım , akibe alırsan sevinirim :) istersen instagramdan da takip edebilirsin http://instagram.com/pastaandpasta

    YanıtlaSil
  2. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    YanıtlaSil
  3. Selam paylaşımlarınız çok güzel başarılarınız devamını dilerim
    En iyi Epoksi Zemin Kaplama Firmasi

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil