28 Mayıs 2012 Pazartesi

Elmalı Pofidik Kurabiye

Gerçek bir yaz gününden merhaba herkese!
Sıkıldık doğrusu rüzgardan, sağanak yağmurdan, puslu bulutlardan.Bugün öyle güzel ki hava, enerjim yerine geldi tekrardan:) Bir de üstüne bir güzellik çiçek açınca içim ferahladı iyice.


Gelelim tarifimize.Ben elmalı şeyleri çok severim.Mutlaka tarçınlı olur, öyle daha bi çok severim.Gece gece Dila uyurken kalkıp yaptım bu kadar kolay birşeyi işte.Buyrun efendim, siz de yapın hemen:)



Malzemeler:

2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
125 gr tereyağı (yoksa margarin)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tüp Dr Oetker vanilin (yoksa toz vanilin de olur tabi)

İç harcı için:

2 adet elma
İsteğe göre tarçın (ben çok sevdiğimden 1 dolu tatlı kaşığı kullandım)
1 çorba kaşığı toz şeker (ben esmer şeker kullandım)

Üzeri için:

Pudra şekeri


Önce iç harcı hazırlayalım ki kullanana kadar soğusun.
Elmaları soyup, rendeleyelim ve suyunu salıp tekrar çekene kadar şeker ve tarçınla kavuralım.

Hamurun tüm malzemelerini kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamurunuzun toparlandığını anlamanın bir yolu da yoğurduğunuz kabın temizlenmesidir.Kenarlardaki un kalıntıları ve yapışmış hamur parçaları temizlenince kısa bir süre daha yoğurmanız yeterli olacaktır;)

Hamurumuzu un serptiğimiz tezgahta merdane ile açıp, su bardağı ile daireler keselim.Dairelerin yarısına iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, üzerini yine daire hamurla kapatalım.Kenarlardan hafifçe yapıştırıp, çatalla da iyice yapışmasını sağlıyoruz. Tüm pofidiklerimize aynısını uygulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Önceden 200 C'de ısıttığımız fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz, yediriyoruz:) Pofidik, hem de yumuşacık bu tarife bayılacaksınız!

Önce iç harcı

18 Mayıs 2012 Cuma

Çilek Sürprizli Toplar

Yaz gelir de, çilekli tarif vermez miyim? Aslında eskisi kadar çok yemiyorum çilek, hem hormonlu hem de tatsız.Emzirme döneminde de en az gebelikteki kadar dikkat etmek gerekiyor yeme-içmelere tabi...Senenin en güzel çileğini cuma günleri BOSPA yerinde kurulan Ekolojik Pazar'dan almıştık.Baksanıza nasıl güzeller:


Neyse efendim, tarifimize dönelim.
Yine oldukça basit mi basit!Benim kısa kısa vaktim olduğu için hep böyle şeyler yapıyorum şimdilik.Miniğim beni fazla özlemeden bitiriverip vaktimi ona ayırıyorum yine. E malum büyüdükçe gündüz uyku süreleri de kısalıyor.Kolay mı, 5 ay bitiyor 3 gün sonra!:)

Bak şimdi konu nerelere dağıldı yine:)) Evet bu sefer gerçekten tarife dönüyoruz:



Malzemeler:

1.5 paket petit beurre bisküvi
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
2 paket Nestle sıcak çikolata
1/2 kg çilek
Hindistan cevizi
Süslemek için nane yaprakları


Bisküvileri çukur bir kapta çok fazla  olmamak kaydıyla ufalıyoruz.Üzerine oda sıcaklığında bekletip yumuşattığımız tereyağını, sonra sıcak çikolata tozlarını ve sütü ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Şekillendirirken elimize yapışmasın diye küçük bir kasede suyumuzu hazırlıyoruz.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde poğaça açar gibi açıp, içine bir adet küçük çileği koyup, yine poğaça gibi kapatıp yuvarlıyoruz.Geniş bir tabağa döktüğümüz hindistan cevizi içinde yuvarlayıp servis tabağına alıyoruz, yada fotoğrafta gördüğünüz gibi kağıt kek kalıplarında şık bir sunum da yapabilirsiniz.Üzerini de çilek dilimleri ve naneyle süslersek, ııımmhhh!:)

Ben bu minnoşları çok beğendim, ne şeker ekledim, ne de diğer tariflerdeki kadar fazla yağ.Bunlar olmadan çok daha hafif ve lezzetli. Meyve girince de daha bir başka oldu.Malum taşındım, kakao ya bitti yada ben bulamadım, kıştan kalan sicak çikolata  tozlarını ekleyiverdim öylece:)
İşte birkaç fotoğraf daha:





16 Mayıs 2012 Çarşamba

Mini Rulo Pizzalar

Eveet, ve blogumda yazmayalı en uzun zamanı geçirmiş bulunmaktayım: 1 ay! Bu arada neler mi oldu? Modem sorunları, taşınmalar, minişimin diş belirtisi huysuzlukları, gezmeler-tozmalar, vs:)
Yeni eve taşınınca Dila'nın biraz uyum sorunu oldu tabi, ama neyse ki geçti ve neredeyse eski uyku düzenine döndü.
Bana da sizlerle bu çok pratik ama çok lezzetli tarifi paylaşmak düştü:) Bu pizzacıklara çocuğunuz bayılacak, davet günlerinde havanız olacak, bir de kocişiniz maç falan izlerken size sevgisi artacak;))



Malzemeler (6 adet için):

2 adet ince yufka
2 domates
3 yeşil biber
1/4 sucuk
5 sosis
5-6 dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kekik
Taze fesleğen
Zeytinyağı

Önce iç harcı hazırlayalım.
Domatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Biberleri, sosisleri ve sucuğu da küçük küçük doğrayıp domatese ekleyelim.Kaşar peynirini rendeleyip onu da karışıma ekleyelim.Taze fesleğeni elimizde kopararıp, baharatları da karışıma ekleyip iyice karıştıralım.

Yufkalardan ilkini tezgaha serip üzerine fırça ile zeytinyağı sürelim.Harcın yarısını yufkanın heryerine serpelim.Üzerine diğer yufkayı serip yine yağlayalım ve kalan harcı da yayalım.İkisin birlikte sıkı bir rulo haline getirip, eşit parçalara bölelim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde, önceden 200 C de ısıttığımız  fırında güzelde kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun:) Ece ile biz de bayıldık, kendimize balkonda böyle keyifli bir sofra kurup, tadını çıkardık:)