25 Haziran 2012 Pazartesi

Tavuk Köfte

Yeniden Merhaba! Birazcık mecburi aradan sonra yeni ve hafif yaz tarifleriyle karşınızdayım:) Ne mi oldu? Doğum sonrası kalan 6 kg Dila Hanım artık 6 aylık olduğu için verme çabalarına başlandı. Bir de şu uzak kaldığım günlerde uzun bir Adana yolculuğu sonunda bitanecik ablamı evlendirip geldiiik.Mutlulukları hep sürer inşallah, amin:) Tarife gelecek olursak: 2 adet derisiz tavuk göğsü 2 çorba kaşığı kadar kaşar peyniri 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 demet dereotu 1 çorba kaşığı tam buğday unu 1 küçük yumurta Karabiber 1 çimdik tuz Kırmızı pul biber Kotanyi değirmende İtalyan Baharatları (mutlaka denemelisiniz, harika!) Tavukları dolaptan çıkarır çıkarmaz rondoda kıyma haline getirin.Sarmısakları dövüp, soğan, kaşar ve diğer sebzeleri ince rendeleyin.Karışıma un, yumurta ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun.İstediğiniz her türlü yeşilliği ekleyebilirsiniz.Ben çok az tuz ekledim çünkü baharatlar tuzun yerini alıyor.E biraz da peynirde var zaten, yeter;) Karışımdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde şekillendirip, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döktüğümüz tavada önlü arkalı güzelce pişiriyoruz.Yağzı salatayla servis edebilirsiniz;) Not: Bu köfteyi içine sadece baharatlarını eklemeden miniklerinize yedirebilirsiniz.Dila'ya öyle pişirdim, çok sevdi:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder